Cukrfree kuchařka

září 24, 2017

Dnes bych Vám ráda představila Cukrfree kuchařku, jejíž autorkou je Janina Černá. Jestli se ptáte co je cukrfree, tak to se dozvíte hned na začátku kuchařky. Dle autorky se jedná o dlouhodobě udržitelný životní styl, ze kterého se již nebudete chtít vrátit. Jedná se o životní styl bez cukru a to i bez toho přirozeně se vyskytujícího. V úvodu se také dozvíte pár slov o autorce, co ji k cukrfree přivedlo a v čem je prospěšný. 
Autorka mimo jiné pořádá i cukrfree kurzy a věnuje se blogu, který stojí za to navštívit https://cukrfree.cz/.

Po úvodu vás čekají již samotné recepty, které jsou rozděleny do 5 částí Základní, Snacky a přílohy, Snídaně, Hlavní jídla a Dezerty.
V jednotlivých částech najdete například:
Základní - kokosové mléko, ghí, majonéza, pesto, ...
Snacky a přílohy - květáková rýže, cuketové špagety, různé druhy chipsů, guacamole, ...
Snídaně - čoko chia pudding, vaffiny, květákové špunty, mandlová kaše, ...
Hlavní jídla - řecké lilečky, koláč ze špagetové dýně, kreolské curry, kapustové rolky, fathead pizza, ...
Dezerty - nenutella, čokodort, kokosky, jahodort, bounty koláč, ...

Poslední částí kuchařky, je soupis oblíbených ingrediencí autorky, které se v kuchařce vyskytují, převodník a rejstřík. Kuchařka má celkem 191 stran.

Každý recept v kuchařce má svoji fotografii, takže vidíte, jak má pokrm vypadat. Fotografie jsou jednoduché a opravdu krásné. Z kuchařky jsem zatím připravila Květákové špunty, Vaffiny a Fathead pizzu.

Suroviny, které jsou uvedeny v receptech seženete spíše ve větších hypermarketech, drogerii DM, farmářských prodejnách, prodejnách se zdravou výživou nebo speciálizovaných prodejnách. Záleží na receptu.

Co mi u většiny receptů v kuchařce chybí je počet porcí a orientační doba přípravy. Takže je nutné si představit, kolik by mohlo z uvedených surovin vzniknout hotového jídla. Jinak se podle kuchařky vaří dobře, postupy jsou krátce a srozumitelně napsány.

Pro koho je kuchařka určena? Určitě pro toho, kdo chce omezit nebo se zbavit závislosti na cukru, pro "bezlepkáře", nebo pro toho, kdo má rád zdravou stravu a rád zkouší nové zajímavé recepty. V knize je pár receptů pro vegany, jinak se jedná spíše o recepty pro masožravce nebo vegetariány.

Kuchařka se dá koupit na internetu již od 208,- Kč nebo v kamenných obchodech za 299,- Kč.

Čtěte také

0 komentářů