Umeocet

srpna 29, 2017

Umeocet jsem ochutnala již před delší dobou, ale nevěnovala jsem mu pozornost. Až letos jsem si s ním ochutila salát a byla jsem nadšená. Poslední dobou nepoužívám nic jiného. Salát jsem vždy ochucovala citrónem, solí, čerstvým pepřem a olivovým olejem. Nyní mi stačí pouze umeocet a olivový olej. A musím říct, že nejen já, ale i můj manžel se vždy těšíme na to, až budeme na dně misky se salátem a budeme moci vypít tuto vynikající zálivku. 

Co je Umeocet?
Umeocet vzniká jako vedlejší produkt při fermentaci švestiček umeboshi, což je ovoce rostoucí na stromě v Japonsku. Umeocet je tekutina červené barvy.

Jak chutná?
Jeho chuť je slano-kyselá s ovocnými tóny. 

K čemu se používá?
K ochucení salátů, polévek, pomazánek, k přípravě nápoje, aj.

V čem je prospěšný?
Umeocet je vhodný při nevolnostech, bolestech hlavy, trávení, únavě, zácpě, průjmu, pálení žáhy, atd.  Umeocet působí zásaditě. 

Složení
Ume, mořská sůl a Shiso (Perilla).

Kde koupíte?
Umeocet koupíte většinou v obchodě se zdravou výživou, ve farmářském obchodě nebo na internetu.

Cena a velikost balení
Umeocet se prodává ve skleněných lahvičkách o objemu od 200 ml za cenu kolem 40,- Kč/ks.
  
Tento článek obsahuje pouze pár základních informací o umeoctu. Pokud byste se chtěli začíst a dozvědět se o umeoctu, ale i o umeboši více, můžete využít následujících zdrojů, ze kterých jsem čerpala:
http://www.pytlici.cz/produkty/products/view/66-ochucovadla/149-ume-ocet-country-life-200-ml
https://www.countrylife.cz/umeocet-500-ml-country-life 
http://www.zijmesvujzivot.cz/zdravi/2013/09/26/svesticky-umebosi-a-umeocet/ 
http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-ZDR-PROSPESNYCH-POTRAVINACH/62-UMEBOSHI 

A co vy, znáte umeocet a jak ho nejčastěji používáte?

Čtěte také

0 komentářů