Umeocet
srpna 29, 2017
Umeocet jsem ochutnala již před delší dobou, ale nevěnovala jsem mu pozornost. Až letos jsem si s ním ochutila salát a byla jsem nadšená. Poslední dobou nepoužívám nic jiného. Salát jsem vždy ochucovala citrónem, solí, čerstvým pepřem a olivovým olejem. Nyní mi stačí pouze umeocet a olivový olej. A musím říct, že nejen já, ale i můj manžel se vždy těšíme na to, až budeme na dně misky se salátem a budeme moci vypít tuto vynikající zálivku.
Co je Umeocet?
Umeocet vzniká jako vedlejší produkt při fermentaci švestiček umeboshi, což je ovoce rostoucí na stromě v Japonsku. Umeocet je tekutina červené barvy.
Jak chutná?
Jeho chuť je slano-kyselá s ovocnými tóny.
K čemu se používá?
K ochucení salátů, polévek, pomazánek, k přípravě nápoje, aj.
V čem je prospěšný?
Umeocet je vhodný při nevolnostech, bolestech hlavy, trávení, únavě, zácpě, průjmu, pálení žáhy, atd. Umeocet působí zásaditě.
Složení
Ume, mořská sůl a Shiso (Perilla).
Kde koupíte?
Umeocet koupíte většinou v obchodě se zdravou výživou, ve farmářském obchodě nebo na internetu.
Cena a velikost balení
Umeocet se prodává ve skleněných lahvičkách o objemu od 200 ml za cenu kolem 40,- Kč/ks.
Tento článek obsahuje pouze pár základních informací o umeoctu. Pokud
byste se chtěli začíst a dozvědět se o umeoctu, ale i o umeboši více,
můžete využít následujících zdrojů, ze kterých jsem čerpala:
http://www.pytlici.cz/produkty/products/view/66-ochucovadla/149-ume-ocet-country-life-200-mlhttps://www.countrylife.cz/umeocet-500-ml-country-life
http://www.zijmesvujzivot.cz/zdravi/2013/09/26/svesticky-umebosi-a-umeocet/
http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-ZDR-PROSPESNYCH-POTRAVINACH/62-UMEBOSHI
A co vy, znáte umeocet a jak ho nejčastěji používáte?
0 komentářů