Tvarohová svačinka

března 05, 2017

Jestli nevíte co pro sebe nebo své děti ke svačině, určitě vyzkoušejte tuto tvarohovou svačinku, která vám chutí připomene termix. Uchvátí vás i doba přípravy, která je maximálně do 15 minut.
Pokud si chcete svačinku vzít s sebou do práce nebo do školy, připravte si ji do zavařovací skleničky. Poslední dobou dávám do "zavařovaček" vše co můžu. Myslím, že jsou praktičtější a skladnější než plastové nádobky.

Náročnost: velmi snadné
Doba přípravy: do 15 minut
Počet porcí: 2

Kuchyňské náčiní: odměrka, ve které rozmícháme i pudink, kastrůlek, metla, polévková lžíce, kuchyňská váha, 2 zavařovací skleničky nebo mističky, nůž a prkénko

Suroviny

  • 250 ml mléka (já používám plnotučné)
  • 20 g čokoládového pudinku (1/2 sáčku, používám tento bezlepkový)
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 vanička plnotučného tvarohu  (250 g)
  • 1 polévková lžíce kakaa (klasické, ne granko)
  • 1 banán na ozdobu

Postup

V odměrce si odměřte mléko, 2/3 mléka nalijte do kastrůlku, přidejte cukr, dejte na mírný plamen a za občasného míchání přiveďte k varu. 
Mezitím si ve zbylém mléce (v 1/3) rozmíchejte metličkou pudink. 
Jakmile začne mléko bublat, tak rozmíchaný pudink za stálého míchání nalijte do vroucího mléka. Pudink míchejte dokud nezhoustne. 
Vypněte plotýnku a do kastrůlku s pudinkem přidejte tvaroh a kakao.
Tvaroh s kakaem rychle vmíchejte metličkou do pudinku. Jestli nechcete míchat ručně, můžete samozřejmě použít ruční mixér.
Ochutnejte zdali vám vyhovuje sladkost. Pokud ne, tak ještě přislaďte třtinovým cukrem.
Hotovou směs rozendejte do dvou "zavařovaček" nebo mističek a ozdobte na plátky nakrájeným banánem. Chcete-li, tak posypte kakaem. 
Pokud jste si svačinku připravili až na další den, tak nechte vychladnout a pak dejte do ledničky. 



P. S.: Pokud máte raději vanilku než čokoládu, tak použijte místo čokoládového pudinku a kakaa vanilkový punink a na ozdobu například borůvky.

Čtěte také

0 komentářů