Podzimní pečená zelenina s kozím sýrem
listopadu 03, 2016
Pokud vám zbyla ještě nějaká dýně a už nevíte co s ní, můžete si připravit tuto podzimní pečenou zeleninu. Je to celkem rychlovka, avšak pokud se samotnou zeleninou doma neuspějete, zkuste k tomu přidat kus masa.
Náročnost: velmi snadné
Doba přípravy: do 45 minut
Počet porcí: 2
Kuchyňské náčiní: prkénko, nůž, pečicí papír, plech
Suroviny
- 200 g dýně (já použila hokaidó)
- 1 středně velká červená řepa
- 5 středně velkých brambor
- olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- sušený tymián
- čerstvý kozí sýr k podávání
Postup
Zapneme troubu na 170°C.
Dýni omyjeme a nakrájíme na kostky (1.5 cm - 2 cm), brambory ostrouháme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky jako dýni, červenou řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky.
Plech vyložíme pečicím papírem a rozdělíme na něj odděleně brambory, dýni , řepu a to proto, abychom neměli vše červené od řepy.
Zeleninu pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a každou z hromádek promícháme.
Vložíme do trouby, během pečení občas promícháme a vyndáme, až když je nám zelenina příjemná na skus.
Hotovou zeleninu přemístíme do mísy, promícháme (už se nám navzájem neobarví), rozdělíme do misek nebo talířů a posypeme čerstvým kozím sýrem.
P. S.: Pokud nemáte rádi kozí sýr, můžete použít i jiný čerstvý sýr nebo méně slaný balkánský sýr.
0 komentářů