Podzimní pečená zelenina s kozím sýrem

listopadu 03, 2016

Pokud vám zbyla ještě nějaká dýně a už nevíte co s ní, můžete si připravit tuto podzimní pečenou zeleninu. Je to celkem rychlovka, avšak pokud se samotnou zeleninou doma neuspějete, zkuste k tomu přidat kus masa. 

Náročnost: velmi snadné
Doba přípravy: do 45 minut
Počet porcí: 2

Kuchyňské náčiní: prkénko, nůž, pečicí papír, plech

Suroviny

  • 200 g dýně (já použila hokaidó)
  • 1 středně velká červená řepa
  • 5 středně velkých brambor
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • sušený tymián
  • čerstvý kozí sýr k podávání

Postup

Zapneme troubu na 170°C. 
Dýni omyjeme a nakrájíme na kostky (1.5 cm - 2 cm), brambory ostrouháme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky jako dýni, červenou řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky.
Plech vyložíme pečicím papírem a rozdělíme na něj odděleně brambory, dýni , řepu a to proto, abychom neměli vše červené od řepy. 
Zeleninu pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a každou z hromádek promícháme. 
Vložíme do trouby, během pečení občas promícháme a vyndáme, až když je nám zelenina příjemná na skus. 
Hotovou zeleninu přemístíme do mísy, promícháme (už se nám navzájem neobarví), rozdělíme do misek nebo talířů a posypeme čerstvým kozím sýrem. 

P. S.: Pokud nemáte rádi kozí sýr, můžete použít i jiný čerstvý sýr nebo méně slaný balkánský sýr.

Čtěte také

0 komentářů