Brambory se žampiony a jarní cibulkou

srpna 14, 2016

Pokud vás už nebaví klasické přílohy, zkuste tyto brambory se žampiony a jarní cibulkou. Tento pokrm můžete podávat buď samostatně nebo jako přílohu k pečenému kuřátku či rybě. 
Jste-li vášnivými houbaři, můžete nahradit žampiony čerstvými houbami. Já jsem raději použila žampiony, protože nejsem schopná poznat ani hřib. Po snědení mnou nasbíraných hub by mohl přijít někdo k újmě a tento recept by byl i můj poslední.

Náročnost: velmi snadné
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Kuchyňské náčiní: prkénko, nůž, pánev, malý pekáček nebo zapékací miska, vařečka, čajová lžička, škrabka, miska

Suroviny

  • 250 g žampionů (1 balení)
  • 3 jarní cibulky
  • 4 středně velké brambory (nebo 6 menších)
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • olivový olej
  • 1 čajová lžička másla

Postup

Zapneme troubu na 180°C, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájené brambory vložíme do zapékací misky, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a za občasného promíchání pečeme, dokud nejsou brambory hotové a krásně zlatavé.
Mezitím, co se nám pečou brambory, tak omyjeme žampiony, které nakrájíme na tenké plátky a přendáme do misky. 
Rozpálíme pánev spolu s máslem, vysypeme žampiony z misky, osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme. 
Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k opékajícím se žampionům. Za občasného míchání restujeme, dokud se žampiony nezmenší a směs není zlatavá. Trvá to přibližně 10 minut. 
Upečené brambory promícháme spolu se směsí cibulky a žampionů.   

Čtěte také

0 komentářů