Quesadilla

dubna 09, 2016

Tuto pochoutku jsem objevila až ve skvělém bistru v našem maloměstě (i když dobře, něco takového mají i v KFC, ale to jsem nikdy neochutnala a v plánu to nemám). 
Quesadillas jsou dvě spojené placky, které se plní směsí se sýrem. Tyto placky se ogrilují z obou stran, sýr se krásně rozteče a výsledek se nakrájí na menší kusy.
Vyzkoušela jsem dvě varianty a to masovou a vegetariánskou a podávala s jogurtovým dipem. Tortilly jsou v receptu domácí, ale pokud vás tlačí čas nebo si nejste moc jistí výsledkem, můžete si tortilly samozřejmě koupit (i když musím říct, že s domácími se ty kupované nedají vůbec srovnávat).
K přípravě quesadilly budeme potřebovat prkénko, nůž, škrabku, středně velkou misku, malou misku, polévkovou a čajovou lžičku, struhadlo, pánev, kleště na maso, pekáček a gril.


Náročnost: snadné
Doba přípravy: do 40 minut (s již připravenými tortillami)
Počet porcí: 4


Suroviny

  • 8x pšeničná tortilla (recept naleznete tu)
  • 200 g cheddaru
  • 250 g cherry rajčat
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 šalotka
  • sůl
  • pepř
  • citron 
  • 1 větší nebo 2 menší kuřecí prsa 
  • olivový olej
  • řecký jogurt (150 g)
  • pár lístků máty 
  • zelenina k podávání 

Postup

Pokud se rozhodneme pro quesadillu s kuřecím masem, začneme tak, že maso omyjeme, osušíme a očistíme (je-li třeba). Rozpálíme pánev s olivovým olejem, maso dáme na pánev, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme nejprve z jedné strany, poté i z druhé (maso by mělo chytit zlatavou barvu). Mezitím co se maso opéká rozpálíme troubu, do které poté dáme dopéct v pekáčku kuřecí maso (trvá to cca 10 min, maso by mělo zůstat šťavnaté, po vyndání z trouby maso hned nekrájíme, ale necháme odpočinout).
Nyní si připravíme zeleninovou směs. Cherry rajčata omyjeme, rozkrájíme na 1/4, vykrojíme semínka a zbylou dužinu nakrájíme na malé kousky. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme také na drobno. To samé uděláme i se šalotkou. Celou tuto směs v misce dochutíme solí, pepřem, pár kapkami citronu a zamícháme. Posledním krokem před samotným spojováním je strouhání cheddaru nahrubo, roztrhání masa na vlákna a příprava dipu. Dip připravíme tak, že si do misky dáme jogurt, osolíme, opepříme, natrháme pár lístků máty a důkladně zamícháme.
Zapneme gril a než se nám rozpálí, tak připravíme jednotlivé quesadilly. Tortillu si položíme na pracovní plochu, posypeme po celé ploše cheddarem, zeleninovou směsí, natrhaným masem (pokud jste se rozhodli pro masovou verzi), opět cheddarem a vše to přiklopíme druhou tortillou. Vložíme do grilu a grilujeme do té doby, dokud se placka nespojí se sýrem a nezezlátne.
Hotovou quesadillu rozkrájíme na 4 díly a servírujeme se zeleninou a dipem.


P. S.: Mě osobně víc vyhovuje bezmasá verze. Doporučuji vyzkoušet obě a pak mi napište, jaká víc chutnala vám.

Čtěte také

0 komentářů