Pražená dýňová semínka s mořskou solí

dubna 15, 2016

Chtěla bych vám představit jednu rychlovku, kterou můžete použít například do salátu, rýže nebo na chléb s míchanými vajíčky a žampiony (recept tu). Jedná se o pražená dýňová semínka s mořskou solí a je to takové zdravé dochucovadlo.
Původně jsem chtěla tento recept nazvat dýňovým gomasiem, ale gomasio jako takové má svůj způsob přípravy a díky tomu má i léčivé účinky.
Gomasio jsou nejčastěji sezamová semínka třená s mořskou solí. Semínka se připraví spolu se solí na pánvi a pak se celá směs tře v misce suribachi. 
My k přípravě tohoto receptu budeme potřebovat pánev, vařečku, čajovou lžičku, elektrický sekáček nebo hmoždíř a malou zavírací nádobu, kde semínka uchováme.


Náročnost: velmi snadné
Doba přípravy: 10 minut


Suroviny

  • 40 g dýňových semínek
  • 1/2 čajové lžičky mořské soli

Postup

Rozpálíme pánev, do které rovnoměrně nasypeme dýňová semínka. Občas semínka promícháme, aby se nám nespálila. Až začnou semínka praskat, tak přidáme sůl a chvilku vše společně promícháváme. Poté vše přendáme do hmoždíře nebo sekáčku a rozdrtíme (ne však moc).
Rozdrcená semínka necháme vychladnout a přendáme do zavírací nádoby.

Čtěte také

0 komentářů