Chléb s míchanými vajíčky a žampiony

dubna 15, 2016

Poslední dobou miluji vajíčka i žampiony snad na tisíc způsobů. Proč nespojit tyto dvě suroviny a nepřipravit si z nich něco dobrého k snídani? Do žampionů budeme přidávat i pražená dýňová semínka s mořskou solí (recept tu), takže pokud jste si je ještě nepřipravili, tak nesmutněte, jejich příprava trvá tak 10 minut, takže žádný problém. 
Tak jdeme na to?
Jako obvykle si nejdřív připravíme kuchyňské náčiní a to prkénko, nůž, pánev, vařečku, čajovou lžičku, malou misku a talíř k podávání. 

Náročnost: velmi snadné
Doba přípravy: 10 minut (pokud máte již hotová pražená semínka)
Počet porcí: 1


Suroviny

  • máslo
  • 2 středně velké žampiony
  • sůl
  • pepř
  • špetka mletého kmínu
  • 1 čajová lžička pražených dýňových semínek
  • 2 vajíčka 
  • 2 krajíčky chleba nebo opečeného toustu

Postup

Omyjeme žampiony, nakrájíme na plátky a rozpálíme pánev s 1 čajovou lžičkou másla. Žampiony vhodíme do pánve, opepříme, přidáme špetku mletého kmínu a za stálého míchání restujeme. Když začnou žampiony chytat zlatavou barvu, tak přidáme lžičku pražených dýňových semínek a ještě chvíli společně opékáme. Hotové žampiony přendáme do mističky a do pánve vhodíme 1/2 čajové lžičky másla a připravíme si míchaná vajíčka, která osolíme až na konci opékání.
Na chléb nebo opečený toust navrstvíme nejprve vajíčka, poté žampiony a podáváme například se zeleninou.

Čtěte také

0 komentářů