Ovocňák

února 28, 2016

Ovocňák novinkou na trhu rozhodně není, ale myslím, že jej stále hodně lidí nezná, což je škoda. Já si ovocňák kupuju víc jak rok a dávám si jej ráda hlavně k dopolední svačině.
Říkáte si co to tedy je? Je to přírodní mošt, který seženete v mnoha rozličných chutích, minulý rok se do našeho maloměsta dostalo i pyré, které za moštem rozhodně nepokulhává, ba naopak! Jedná se o český výrobek, který se vyrábí pouze z ovoce, případně zeleniny (vždy v kombinaci s ovocem) a je pro malé i velké.
Dle internerových stránek Ovocňáku, je na trhu mnoho příchutí. Mošt nebo pyré se prodává o objemu 3 l, 5 l, 10 l, v tzv. bag-in-boxech, což je vlastně krabice, ze které si mošt nebo pyré čepujete ventilem. Některé z příchutí se dají koupit i jako "pitíčko" s brčkem (ukrytým uvnitř) o objemu 200 ml. Mezi mošty najdete příchutě jako jablko - červená řepa, jablko - rakytník, jablko - bezový květ a mnoho dalších. Mezi pyré naleznete příchutě jako jablko, jablko - jahoda, jablko - broskev a další.
V obchodech jsem teď taky narazila na pyré se šroubovacím uzávěrem o objemu 120 ml, což je ideální jako svačinka pro děti. 
Já si kupuju pouze "pitíčka", protože velké balení bychom doma nespotřebovali. Vyhovuje mi, jak je pitíčko balené, hodím jej jen do tašky a jdu. Beru si jej do práce i na výlety. Mezi mé největší favority patří určitě jablko a jablko - jahoda.
Prostudováním všech příchutí mě trochu mrzí, že nejsou některé i jako "pitíčko", ale lze je koupit jen v bag-in-boxech. Takové jablko - bezový květ by nemuselo být vůbec špatné.

Pokud byste se rádi dozvěděli další informace o tomto výrobku, chtěli objevit další zajímavé chutě, tu je odkaz: http://www.ovocnak.cz/cz/


Složení: pouze čerstvé ovoce, případně zelenina
Hmotnost: 200 ml, 3 l, 5 l, 10, l
Vyrobeno: Česká republika
Kde koupíte: na internerových stránkách naleznete mapu prodejců
Cena: pitíčko koupíte v obchodě kolem 20,- Kč (přímo od výrobce naleznete ceny na internetových stránkách)

P. S.: Znáte Ovocňáka? Pokud ano, tak jakou příchuť máte nejraději?

Čtěte také

2 komentářů

  1. Dobrá zpráva! Bezový květ je již na světě :) http://www.ovocnak.cz/cz/mosty/1.jablko-bezovy-kvet/

    OdpovědětVymazat