Kuřecí měšce

února 11, 2016

Miluju pesto, mozzarellu a sušená rajčata. Tak proč si neudělat z těchto surovin něco dobrého k obědu? Tento recept vznikl proto, že jsem měla doma pesto, které jsem chtěla zdělat, protože když se otevře, tak rychle podléhá zkáze a bylo by mi líto jej vyhodit. Mozzarellu a sušená rajčata mám doma stále, tak stačilo koupit jen kuřecí maso a nějakou tu skvěle doplňující šunku.
Musím říct, že jsem tohle určitě nedělala naposledy, protože je to celkem rychle hotové a velmi chutné! Takže jdeme na to? Nejdřív tu máme jako vždy soupis náčiní, které budeme během vaření potřebovat a to prkénko, nůž, polévková lžíce, provázek na maso, pánev, kleště na maso a pekáček

Náročnost: střední
Doba přípravy: do 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 mozzarella
  • 4 sušená rajčata
  • 4 lžíce bazalkového pesta (používám z Lidlu za 29.90 Kč, ve skle)
  • 4 plátky schwarzwaldské šunky
  • sůl
  • pepř
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje

Postup

Nejprve si rozkrájíme mozzarellu na 4 části a sušená rajčata na plátky. Vezmeme kuřecí maso, omyjeme, osušíme a položíme si jej před sebe tak, abychom měli přední stranu prsa na prkénku. Od středu začneme nakrajovat maso tak, aby nám vznikly přiblizně stejně vysoké řízky. Dejme pozor na to, abychom maso neprořízli skrz, jinak by nám pesto vytékalo. Takto připravíme všechno maso, které ještě trochu klouby prstů naklepeme.
Každé prso si potřeme 1 lžící bazalkového pesta, položíme na něj 1 plátek šunky do středu položíme 1/4 mozzarelly a 1 pokrájené sušené rajče. Teď nás čeká vázání masa do měšce, kdy kraje masa přehneme do středu a začneme maso ovazovat, aby nebyla náplň vidět. Mírně z jedné strany osolíme a opepříme. 
Zapneme troubu, rozpálíme pánev, přidáme olivový olej a po chvíli měšec, který opečeme z každé strany dozlatova. 
Opečené měšce přendáme do pekáčku a vložíme tak na 15 minut do trouby dopéct. Maso během pečení pustí šťávu, kterou při servírování použijeme. Hotové měšce vysvobodíme z provázku a podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. 

Čtěte také

0 komentářů