Sušenky z jemného arašídového másla

září 06, 2018

Jste-li milovníky arašídového másla, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Sušenky jsou ultra jednoduché a z pár surovin. 
Pokud vám tyto sušenky zachutnají, můžete vyzkoušet i ty ze slaných arašídů (recept tu) a dejte mi vědět, které z nich jsou vaši favorité. 
Recept vznikl pro stránky https://vseopeceni.cz/, kde kromě receptů najdete i spousty zajímavostí, soutěží a dalšího. 

NÁROČNOST: snadné
DOBA PŘÍPRAVY: do 20 minut + pečení
MNOŽSTVÍ: cca 18 ks
   
KUCHYŇSKÉ NÁČINÍ: kuchyňská váha, kuchyňský robot nebo ruční mixér, mísa na těsto, čajová lžička, plech a pečicí papír

SUROVINY


  • 150g jemného arašídového másla (složením pouze z arašídů)
  • 1 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • solené arašídy na ozdobu (dle počtu sušenek)

POSTUP

Promíchejte arašídové máslo, aby se oddělený olej zapracoval zpět do másla.
Odvažte si do mísy arašídové máslo, přidejte vejce, cukr a robotem nebo mixérem spojte všechny suroviny dohromady.
Zapněte troubu na 170°C a plech vyložte pečicím papírem.
Nyní začněte tvarovat sušenky. Čajovou lžičkou odebírejte těsto, ze kterého vytvarujte kuličku o velikosti bramborové krokety.
Kuličku dejte na plech a zmáčkněte ji prsty. Takto pokračujte dokud vám nedojde těsto.
Do středu každé sušenky jemně vmačkněte arašíd a dejte péct. Pečte tak dlouho dokud nebudou mít sušenky zlatavou barvu (pokud máte troubu, která peče jen zespodu, je lepší během pečení sušenky opatrně obrátit, aby se vám dole nespálily). Po upečení nechte sušenky vychladnout.


Čtěte také

0 komentářů