Kokosový pudink s borůvkami

června 05, 2018

Kdybych se zeptala, z čeho připravit pudink, tak si myslím, že většina lidí odpoví z kravského mléka a pudinkového prášku z pytlíku.
Podle tohoto receptu si však připravíme pudink ne z kravského, ale z kokosového mléka a žádný prášek v pytlíku potřebovat nebudeme, protože nám vystačí obyčejný kukuřičný škob. Tento pudink je tedy vhodný pro celiaky, vegetariány, vegany, osoby s intolerancí laktózy nebo jen ty, kteří chtějí změnu. 
Recept vznikl pro stránky https://vseopeceni.cz/, kde kromě receptů najdete i spousty zajímavostí, soutěží a dalšího. 


NÁROČNOST: velmi snadné 
DOBA PŘÍPRAVY: 15 minut + chladnutí
MNOŽSTVÍ: 3 porce
   
KUCHYŇSKÉ NÁČINÍ: kuchyňská váha, hrneček či jiná nádoba na rozmíchání škrobu, menší hrnec, metlička, tyčový mixér, nádoba na pomixování borůvek, polévková lžíce, čajová lžička, 3 mističky nebo menší zavařovací skleničky, případně pánvička na opražení kokosových lupínků

SUROVINY

  • 500 ml kokosového mléka
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • třtinový cukr dle chuti
  • 35 g kukuřičného škrobu 
  • 200 g borůvek (já použila kanadské)
  • kokosové lupínky na ozdobu

POSTUP

Do menšího hrnce nalijte 2/3 kokosového mléka, přidejte vanilkový extrakt, oslaďte dle chuti a za občasného míchání přiveďte na mírném ohni k varu.
Mezitím do hrnečku nebo jiné nádoby nalijte zbytek kokosového mléka, přidejte kukuřičný škob a nejlépe metličkou rozmíchejte. 
Jakmile mléko v hrnci začne vařit, nalijte do něj škrobovou směs a za stálého míchání vařte. Škrob nesmí být v pudinku cítit. Vypněte a jeli třeba, doslaďte a případně přidejte vanilkový extrakt.
Rozdělte pudink do mističek nebo menších zavařovacích skleniček a nechte vychladnout.
Než vám pudink vychladne, rozmixujte tyčovým mixérem část borůvek (pár si jich nechte na ozdobu). Pokud chcete, opražte si na pánvi kokosové lupínky.
Jakmile pudink vychladne, rozdělte na něj rozmixované borůvky, ozdobte celými borůvkami a kokosovými lupínky. 

Čtěte také

0 komentářů