Pečená kořenová zelenina s kuřecím masem
ledna 27, 2016
Miluju recepty, kde všechno dáte do jednoho pekáčku a upečete. Všechny chutě se krásně spojí, nemusíte se o to skoro starat a je to rychle hotové. V tomto receptu jsou všechny suroviny dostupné a nikterak drahé. Nakoupíte je ve farmářském obchodě i super či hyper marketu.
Dnes vám bude stačit pouze nůž, prkénko, pekáček, polévková a čajová lžička. Jsme připraveni, takže jdeme na to!
Náročnost: velmi snadné
Doba přípravy: do 20 min (záleží na rychlosti krájecího umění)
Porcí: 2
Suroviny
- 1 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 1 středně velká řepa
- 1 cm plátek celeru
- 4 menší brambory
- 2 kuřecí prsa
- sůl
- pepř
- tymián
- olivový olej
- zakysaná smetana k podávání
Postup
Všechnu zeleninu oloupeme, cibuli rozkrojíme na půl a nakrájíme na plátky, mrkev nakrájíme na cca 0.5 cm plátky, řepu a celer nakrájíme na hranolky, brambory na půlměsíčky. Nakrájenou zeleninu přendáme do pekáčku. Zapneme troubu na 170°C.
Kuřecí prsa omyjeme a vložíme k zelenině. Zeleninu a kuřecí maso v pekáčku bohatě osolíme, opepříme, zasypeme 1 čajovou lžičkou sušeného tymiánu (lze použít samozřejmě i čerstvý) a celé to zalijeme 5 polévkovými lžícemi olivového oleje. Promícháme a dáme péct. Během pečení občas promícháme. Vyndáme, až je zelenina příjemná na skus a maso je hotové.
Je dobré podávat se zakysanou smetanou, kterou můj manžel použil místo na tento pokrm na koláč s lesním ovocem a drobenkou.
0 komentářů