Pečená kořenová zelenina s kuřecím masem

ledna 27, 2016


Miluju recepty, kde všechno dáte do jednoho pekáčku a upečete. Všechny chutě se krásně spojí, nemusíte se o to skoro starat a je to rychle hotové. V tomto receptu jsou všechny suroviny dostupné a nikterak drahé. Nakoupíte je ve farmářském obchodě i super či hyper marketu. 
Dnes vám bude stačit pouze nůž, prkénko, pekáček, polévková a čajová lžička. Jsme připraveni, takže jdeme na to!


Náročnost: velmi snadné
Doba přípravy: do 20 min (záleží na rychlosti krájecího umění)
Porcí: 2

Suroviny

  • 1 větší cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1 středně velká řepa
  • 1 cm plátek celeru
  • 4 menší brambory
  • 2 kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • olivový olej
  • zakysaná smetana k podávání

Postup

Všechnu zeleninu oloupeme, cibuli rozkrojíme na půl a nakrájíme na plátky, mrkev nakrájíme na cca 0.5 cm plátky, řepu a celer nakrájíme na hranolky, brambory na půlměsíčky. Nakrájenou zeleninu přendáme do pekáčku. Zapneme troubu na 170°C.
Kuřecí prsa omyjeme a vložíme k zelenině. Zeleninu a kuřecí maso v pekáčku bohatě osolíme, opepříme, zasypeme 1 čajovou lžičkou sušeného tymiánu (lze použít samozřejmě i čerstvý) a celé to zalijeme 5 polévkovými lžícemi olivového oleje. Promícháme a dáme péct. Během pečení občas promícháme. Vyndáme, až je zelenina příjemná na skus a maso je hotové. 
Je dobré podávat se zakysanou smetanou, kterou můj manžel použil místo na tento pokrm na koláč s lesním ovocem a drobenkou.

Čtěte také

0 komentářů