Zapečené gnocchi s rajčaty a mozzarellou

listopadu 05, 2018

Zapečené gnocchi s rajčaty a mozzarellou nejsou rozhodně nic objevného, ale jestli máte chuť na něco rychlého a bezmasého, tak tento pokrm to rozhodně splňuje.
Pokrm můžete zapéct v jedné větší zapékací formě nebo ve 2 menších, takže vám odpadá rozdělování na jednotlivé porce, špinění dalšího nádobí a navíc to i hezky vypapadá ;)

NÁROČNOST: velmi snadné
DOBA PŘÍPRAVY: 10 minut + zapečení
MNOŽSTVÍ: 2 porce

   
KUCHYŇSKÉ NÁČINÍ: hrnec s pokličkou na gnocchi, 1 větší nebo 2 menší zapékací formy, vařečka, prkénko, nůž, 1x ubrousek nebo mašlovačka, síto na slití uvařených gnocchi

SUROVINY 

  • 1 balení gnocchi (500 g)
  • 1 plechovka drcených rajčat (400 g)
  • 1x mozzarella 
  • 2 čajové lžičky olivového oleje
  • sušená bazalka
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Zapněte troubu na 175°C
Do hrnce si nalijte vodu, mírně ji osolte a dejte vařit.
Jakmile voda vaří, vsypte gnocchi a uvařte je dle návodu na obale.
Než se gnocchi uvaří, tak nakrájejte na tenčí plátky mozzarellu a vymažte olejem za pomocí ubrousku nebo mašlovačky zapékací formu (pokud používáte 2 zapékací formy, tak použijete do každé 1 čajovou lžičku olivového oleje).
Slijte hotové gnocchi, přendejte do zapékací formy (či forem) a nalijte na ně drcená rajčata. Do 1/4 plechovky natočte vodu a vylijte ji do formy. Gnocchi s rajčaty dochuťte bazalkou, solí a pepřem. Promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte. 
Pokud jste s chutí spokojeni, poklaďte gnocchi s omáčkou plátky mozzarelly a dejte péct, dokud se většina šťávy nevypeče a mozzarella nebude mít krásnou zlatavou krustu. 
Po upečení rozdělte do talířů nebo servírujte v zapékacích formách.    

Čtěte také

2 komentářů