Dýňovo-pomerančová kaše s opraženými ořechy

srpna 08, 2018


Popravdě soutěží se moc neúčastním, ale když Emco vyhlásilo soutěž "Ovesná kaše na tisíc způsobů", tak jsem si řekla, že to zkusím. Ovesné kaše mám ráda, tak jen vymyslet nějakou tu zajímavou a hezky ji nafotit.
Šance byly celkem vysoké, protože ze všech soutěžních receptů jich mělo být vybráno celkem 6, které budou zveřejněny na obalu ovesných vloček.
Můj recept výherní nebyl, ale když Emco vidělo, kolik dalších krásných receptů na ovesné kaše se jim sešlo, tak se rozhodlo, že vydají knížečku s celkem 30-ti recepty, kam byl vybrán i můj recept! 😊  

NÁROČNOST: snadné
DOBA PŘÍPRAVY: 20 minut
MNOŽSTVÍ: 1 porce

   
KUCHYŇSKÉ NÁČINÍ: 2x pánev (1x na kaši, 1x na opražení semínek), prkénko, nůž, čajová lžička, odměrka, kuchyňská váha, miska, vařečka

SUROVINY 

  • 130 g dýně Hokaido
  • 1/2 čajové lžičky Ghí
  • 1/2 pomeranče
  • 1/4 čaj. lžičky skořice + na ozdobu
  • hrst rozinek
  • trocha vody
  • 40 g jemných vloček
  • 200 ml mléka
  • hrst vlašských ořechů

POSTUP

Dýni a pomeranč nakrájejte na menší kousky.
Rozehřejte pánev s ghí, na které dozlatova osmahněte dýni. Jakmile je dýně zlatavá, odeberte 1/3 a do zbytku přidejte pomeranč, skořici, rozinky a trochu vody. Směs míchejte a rozmačkávejte na menší kousky.
Když je směs měkká, přidejte vločky, mléko a vařte, dokud není kaše hotová.
Nyní opražte na sucho ořechy a smíchejte s dýni, kterou máte na straně.
Kaši dejte do misky a ozdobte ořechy s dýní a skořicí.  

P.S.: Pokud máte raději sladší kaše, můžete ji nakonec polít javorovým sirupem, který si s dýní a skořicí skvěle rozumí. 



Čtěte také

0 komentářů